Toppa tävlingsformen!

Ta ett steg närmre dina mål

   Se trailer

Toppa Tävlingsformen! är onlinekursen för dig som känner att du och din hund har en eller flera detaljer att jobba på i prestationssammanhang, exempelvis tävling. Vilken gren ni är aktiva i spelar inte så stor roll, kursen innehåller generella övningar som ibland kan anpassas efter den eventuella gren du vill jobba med. Ett ekipage består av två individer och ett team, det vill säga tre olika delar att jobba med.


"Vi har börjat din kurs Toppa tävlingsformen och jag fick verkligen en aha-upplevelse. Min hund, och även en tidigare hund, har i.o.f. tyckt om att leka, men bara ibland och jag har känt att jag inte varit riktigt så skoj som jag velat vara, trots tips från flera instruktörer på kurser. Nu när vi kört Tabata Lek-paus så har min hund blivit superpepp och jag insåg att om jag förbereder leken med att räkna ner så blir plötsligt alla lekar superskoj! Plötsligt känns leken minst lika bra som godis och så har det inte riktigt varit förut. Så tack för det tipset!"
//Kursdeltagare


Min förhoppning är att du och din hund ska utvecklas och bli starkare i utmanande situationer, och för att nå dit behöver du förstå vissa funktioner hos dig själv och din hund, samt ha en strategi för att jobba med de utmaningar ni har.

Toppa Tävlingsformen utgår från 5 faktorer som kan påverka prestationen i olika situationer, och du får med dig en hel del teoretiska delar men även många övningar som hjälper dig, hunden och er att utvecklas. Kursinnehållet hjälper er bland annat att

  • Sätta smarta mål
  • Öka uthålligheten
  • Få bra rutiner i tävlingssituation
  • Bli ett ännu mer sammansvetsat team
  • Hantera interna och externa störningar
  • Hantera tävlingsnerver och prestationsångest

Kursinnehållet baseras på modern forskning inom psykologi/tävlingspsykologi/prestationspsykologi och praktisk erfarenhet från mängder av olika ekipage, inklusive mig själv.

Viktigt att veta: Träning, och särskilt mental träning, kräver engagemang, tålamod och ibland även en gnutta mod. Det finns sällan några snabba genvägar om du söker kvalitet i utvecklingen. Se därför till att lägga manken till och verkligen genomföra de övningar och hemuppgifter som följer kursen, även om det ibland känns jobbigt eller svårt. En annan viktig sak är att du går in med open mind och redo att tänka utanför din vanliga box, att du vågar utmana dina vanliga tankar, känslor och beteenden och bryta invanda mönster. Jag lovar att det kommer ge resultat!

Upplägg:
Personlig feedback ingår inte utan det är självstudier och du jobbar självständigt genom de fyra första månaderna. En återkoppling ingår efter 6 månader när du skickar in och redovisar en uppföljningsuppgift.

  • 9 lektioner fördelat över 4 månader (en ny lektion varannan vecka)
  • Varje lektion innehåller textmaterial, videomaterial och hemuppgifter
  • När kursen är slut efter 4 månader får du en avslutande uppgift som du ska jobba med under ytterligare 2 månader
  • 6 månader efter påbörjad kurs skickar du in och redovisar uppgiften från sista lektionen (lektion 9) och du har möjlighet att få återkoppling med feedback på den

Jag tror på dig, din hund och er!


Din instruktör


Pernilla Pöykiöniemi
Pernilla Pöykiöniemi

Läs mer om Pernilla & företaget på hemsidan www.ppcs.se

Verksamheten kommer successivt flyttar över till Wermlands Hundcenter AB

Ett ben i hundvärlden och ett ben på humansidan ger en bra kombo som coach för hundförare!

Träningen sker med utgångspunkt från hundens upplevelse för lustfylld, trygg och tydlig träning, och med hänsyn till förarens personlighet för att ekipaget ska nå framåt. Hos mig utgår träningen från en tydlig struktur men individanpassas där det behövs.

Jag har en teoretisk bakgrund inom bland annat psykologi och pedagogik. Prestationspsykologin ligger mig varmt om hjärtat. Primärt för att du som förare ska må bra i tränings- och tävlingssituationer men även för att du ska våga ha drömmar och visioner, och till slut nå dina mål.

Praktiskt har jag en bakgrund inom ledarskap och av arbete med personer som behöver stöd av olika slag (exempelvis ungdomar i skolålder i behov av extra stöd, människor som befinner sig inom kriminalitet och behöver verktyg för att ta sig åt ett annat håll, människor som upplever stress och/eller psykisk ohälsa och människor som känner att de står still och har en önskan om att komma framåt i livet).

På djursidan har jag diverse korta och längre utbildningar inom både SBK, privat och universitet. Jag är utbildad instruktör inom allmänlydnad och olika hundsporter. Tränar flera olika sporter för omväxlingens skull. Aktivt tävlande men det går i perioder då jag prioriterar att jobba med andra ekipage. Auktoriserad domare inom Freestyle & Heelwork to Music samt Rallylydnad. Haft kursverksamhet, privatlektioner och andra aktiviteter både ideellt och i egen regi sedan 2008.

(Tränat och tävlat olika raser som dvärgpinscher, greyhound och border collie. Samtliga upp till högsta klassen/championat och/eller SM inom en eller flera grenar. )


Läroplan


  Lektion 2
Tillgänglig i dagar
dagar efter att du anmält dig
  Lektion 3
Tillgänglig i dagar
dagar efter att du anmält dig
  Lektion 4
Tillgänglig i dagar
dagar efter att du anmält dig
  Lektion 5
Tillgänglig i dagar
dagar efter att du anmält dig
  Lektion 6
Tillgänglig i dagar
dagar efter att du anmält dig
  Lektion 7
Tillgänglig i dagar
dagar efter att du anmält dig
  Lektion 8
Tillgänglig i dagar
dagar efter att du anmält dig
  Avslutning
Tillgänglig i dagar
dagar efter att du anmält dig

Kom igång nu!