Valpkurs

Valp- & unghundskurs

   Se trailer

Valpkurs Online med PPCS OnlineSkola

Här går du och din unga hund er första kurs som på ett lekfullt sätt skapar bästa tänkbara förutsättningar för en god relation och fungerande vardagsliv. Innehållet är ett givet inslag även för dig som har ambitionen att träna med din hund, mot en eller flera tävlingsgrenar.

Ni kommer jobba med övningar som stärker valpen som individ, utrustar den med verktyg inför livet och lägger grunden för ett fint samarbete mellan er - ett samarbete som bygger på förståelse för varandra, samhörighet och respekt. Ni får verktyg som hjälper er i er vardagskommunikation såväl som i träningssituationerna, och du lär dig mer om valpens och hundens behov generellt liksom din valp som individ.

Kursen är anpassad för valpar och unghundar, men passar förstås även för dig som har en äldre hund och inte tidigare gått så många kurser och därför vill börja skapa en fin grund av kommunikation, samarbete och ett liv som erbjuder det din hund vill och behöver ha.

Denna webbaserade valpkurs har Extra Allt!

I kursen går vi bland annat igenom:

 • Lär känna just din valp
 • Skapa en målbild redan innan ni börjar träna
 • Belöningar och belöningsutveckling
 • Grundträning för verktyg till kommunikation och träning
 • Bli intressant för din hund
 • Hitta och bevara kontakten mellan er
 • Stärk er relation
 • Utvecklingsfaser
 • Hundens behov
 • Gå fint och gå fot
 • Passivitetsträning
 • Aktivering - vilken typ och mängd passar just din hund
 • Stärk valpens självförtroende
 • Nosarbete för nytta och nöje
 • Inkallning
 • Miljöträning
 • Inlärning av vanliga vardagstricks; sitt, ligg, stanna kvar
 • Introduktion till tricksträning för nytta och nöje


Kursen pågår under 10 veckor och innehåller 6 lektioner (en ny lektion släpps varannan vecka).
Varje lektion innehåller textdokument, videolektioner med övningar och hemläxor som du jobbar med under de två veckorna tills nästa lektion kommer. När nya lektioner släpps har du tillgång till det material du redan fått för att du ska kunna repetera och jobba i det tempo som passar dig och din hund.


Den här valpkursen online är en onlinekurs för valpar och unga hundar, men även vuxna hundar som behöver stärka grunden i tillvaron. Kursen passar såväl familjehunden utan tränings- och tävlingsambitioner, som den blivande tävlingshunden.


Din instruktör


Pernilla Pöykiöniemi
Pernilla Pöykiöniemi

Läs mer om Pernilla & företaget på hemsidan www.ppcs.se

Verksamheten kommer successivt flyttar över till Wermlands Hundcenter AB

Ett ben i hundvärlden och ett ben på humansidan ger en bra kombo som coach för hundförare!

Träningen sker med utgångspunkt från hundens upplevelse för lustfylld, trygg och tydlig träning, och med hänsyn till förarens personlighet för att ekipaget ska nå framåt. Hos mig utgår träningen från en tydlig struktur men individanpassas där det behövs.

Jag har en teoretisk bakgrund inom bland annat psykologi och pedagogik. Prestationspsykologin ligger mig varmt om hjärtat. Primärt för att du som förare ska må bra i tränings- och tävlingssituationer men även för att du ska våga ha drömmar och visioner, och till slut nå dina mål.

Praktiskt har jag en bakgrund inom ledarskap och av arbete med personer som behöver stöd av olika slag (exempelvis ungdomar i skolålder i behov av extra stöd, människor som befinner sig inom kriminalitet och behöver verktyg för att ta sig åt ett annat håll, människor som upplever stress och/eller psykisk ohälsa och människor som känner att de står still och har en önskan om att komma framåt i livet).

På djursidan har jag diverse korta och längre utbildningar inom både SBK, privat och universitet. Jag är utbildad instruktör inom allmänlydnad och olika hundsporter. Tränar flera olika sporter för omväxlingens skull. Aktivt tävlande men det går i perioder då jag prioriterar att jobba med andra ekipage. Auktoriserad domare inom Freestyle & Heelwork to Music samt Rallylydnad. Haft kursverksamhet, privatlektioner och andra aktiviteter både ideellt och i egen regi sedan 2008.

(Tränat och tävlat olika raser som dvärgpinscher, greyhound och border collie. Samtliga upp till högsta klassen/championat och/eller SM inom en eller flera grenar. )


Läroplan


  Lektion 2
Tillgänglig i dagar
dagar efter att du anmält dig
  Lektion 3
Tillgänglig i dagar
dagar efter att du anmält dig
  Lektion 4
Tillgänglig i dagar
dagar efter att du anmält dig
  Lektion 5
Tillgänglig i dagar
dagar efter att du anmält dig
  Lektion 6
Tillgänglig i dagar
dagar efter att du anmält dig

FAQ - Vanliga frågor


When does the course start and finish?
The course starts now and never ends! It is a completely self-paced online course - you decide when you start and when you finish.
How long do I have access to the course?
How does lifetime access sound? After enrolling, you have unlimited access to this course for as long as you like - across any and all devices you own.
What if I am unhappy with the course?
We would never want you to be unhappy! If you are unsatisfied with your purchase, contact us in the first 30 days and we will give you a full refund.

Kom igång nu!